Waarom zou u een refurbished laptop kopen?

computer

Heeft u een goedkope, maar toch een krachtige laptop nodig?

Een goede laptop is tegenwoordig voor veel mensen van groot belang. Bijvoorbeeld voor huiswerk is een goede laptop erg belangrijk. Maar ook mensen die veel online voor hun werk moeten doen, hebben zeker een laptop nodig. Helaas heeft niet iedereen het geld om een  nieuwe dure laptop te kopen. Wat is dan een goede oplossing voor hen die een betrouwbare, maar niet al te dure laptop nodig hebben?

Dé oplossing voor u is misschien wel een refurbished laptop!

Wat is een refurbished laptop?

Met een refurbished laptop bedoelen we een laptop die al eerder gebruikt is, maar wel uitgebreid is gecontroleerd, gereinigd en de nodige reparaties heeft gehad voordat hij weer door wordt verkocht. Bij een tweedehands laptop gebeuren deze controles allemaal niet voordat de laptop verkocht wordt.

Via online tweedehands markten koopt u vaak gebruikte laptops waar helemaal geen enkele controle op is geweest. Het komt zelfs wel eens voor dat iemand zijn of haar zolder aan het opruimen is en per toeval een oude werk laptop terug vindt, die hij of zij niet meer nodig heeft. Helaas voor deze laptops kan er op die manier veel stof ophopen in de laptop, schade daardoor kan alleen voorkomen worden door de laptop van binnen en van buiten grondig te reinigen. Naast de reiniging van de laptop zelf, is ook de harde schijf vaak niet voldoende gecontroleerd bij een tweedehands laptop. Bij het op een verkeerde manier wissen van de gegevens van een harde schijf, kunnen er privacy problemen ontstaan bij uw koop. Ook kan een niet goed gewiste harde schijf leiden tot slechtere prestaties van uw laptop.

Verzer zit bij refurbished laptops zit doorgaans een lange garantieperiode. Daarnaast is de laptop dus uitgebreid gecontroleerd voor hij verkocht wordt, en zijn mankementen na aankoop vrijwel uitgesloten.

Waarom een refurbished laptop?

Er zijn een aantal redenen om een refurbished laptop te kopen boven een nieuwe of tweedehands laptop.

Bij refurbished laptops ligt de prijs een heel stuk lager dan bij nieuwe aankopen, doordat het tweedehands laptops zijn die worden professioneel worden refurbished door experts.

In tegenstelling tot tweedehands laptops worden refurbished laptops dus uitgebreid gecontroleerd op mankementen en kapotte delen van de laptop, voor hij weer verkocht wordt. Een tweedehands laptop is echter nooit getest en gecontroleerd door een expert; daarbij wordt vaak alleen de bestanden (foto’s, programma’s, etc) van de vorige gebruiker van de harde schijf verwijderd. Dankzij deze controles hoeft u dus niet bang te zijn dat de laptop achteraf niet goed blijkt te werken, wat natuurlijk wel zo fijn is aangezien de laptop eerder is gebruikt. Ook biedt een tweedehands verkoper doorgaans geen garantie. Het komt dan ook vaak voor bij tweedehands aankopen dat de laptop het niet lang volhoudt, waarbij je als consument machteloos staat. Bij refurbished laptops is dit niet het geval! Bij een tweedehands laptop is het nooit slim om deze zonder garantie aan te schaffen. Een laptop of computer is een ingewikkeld apparaat, dat u al snel te maken kan krijgen met defecten. In het geval dat de laptop toch ineens niet zo goedmeer  blijkt te werken als de verkoper u had beloofd, kunt u de verkoper helaas niet meer aan zijn woord houden. Als u uw tweedehands laptop wil laten repareren bij een computer winkel, dan kunt u rekenen op hoge kosten.

Draagt bij aan het milieu

Daarnaast zijn refurbished laptops ook erg goed voor het milieu. Door een refurbished laptop te kopen hoeft er namelijk geen nieuwe grondstoffen gebruikt te worden, wat erg goed is voor het milieu en klimaat. Computerchips zijn sinds een aantal jaar geleden steeds schaarser geworden. Goedkope splinternieuwe laptops kopen wordt hierdoor steeds lastiger. Een refurbished laptop kopen is daarom beter voor de portemonnee én omdat het een positieve impact heeft op het chiptekort in de wereld.

Een refurbished laptop kopen, daar helpt u niet alleen maar uzelf mee, maar ook onze wereld!