Papier en karton: hoe raak je het kwijt?

papier

Je bent ZZP’er of hebt een bedrijf. Printjes, dossiers, bestellingen; je hebt veel papier en karton wat je uiteindelijk weg moet gooien. De gewone papiercontainer biedt geen uitkomst, maar wat is dan wel een goede oplossing? Dat lees je hier!

Een overschot aan papier en karton

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, komt er altijd papierwerk bij kijken. Of het nu gaat om facturen, contracten, afdrukken van de beste kwaliteit of dat leuke plaatje van een hond met feestmuts voor de verjaardag van je collega – papierafval is onoverkomelijk. Tel daar ook nog het karton bij op door het bestellen van de nodige kantoorartikelen en je papiercontainer puilt al vlug uit. Naar de milieustraat rijden zie je als ondernemer echt niet zitten, dus ben je op zoek naar een andere oplossing. Heb je al wel eens gedacht aan het huren van een rolcontainer? Met een papier en karton container van Renewi bijvoorbeeld, kun je al jouw papier en karton kwijt. Het bedrijf komt de container op afgesproken dagen ledigen en verwerkt het papier en karton ook nog eens op een groene manier.

Vertrouwelijke documenten

Ieder bedrijf heeft te maken met vertrouwelijke documenten, zoals persoonsgegevens of data van het bedrijf dat beschermd dient te blijven. Het is daarom belangrijk om deze documenten op de juiste manier kwijt te kunnen. De documenten kunnen eventueel door een papierversnipperaar gehaald worden, maar dan komt het afval nadien alsnog terecht in de gewone papiercontainer. Een andere optie is, om een container te huren speciaal voor gevoelige informatie. Ook dit kan bij een bedrijf zoals Renewi, waarna het papier wordt gerecycled. Dat noemen we een win-win situatie.

Minder papierafval produceren

Een container huren voor (vertrouwelijk) papier en karton is nooit verkeerd, maar het kan ook geen kwaad om eens naar manieren te kijken waardoor je als bedrijf of ondernemer minder papierafval hebt. Denk hierbij aan goede digitalisering. Dit kun je doen door met programma’s te werken die gevoelige informatie beschermen en die het mogelijk maken deze informatie digitaal te delen. Ook kun je klanten digitaal contracten laten onderteken en en is het mogelijk om op een veilige manier met elkaar te e-mailen. Door in te spelen op de digitale wereld, heb je uiteindelijk minder bedrijfsafval.