Het belang van datavernietiging voor bedrijven

datavernietiging

Veel bedrijven weten zich nauwelijks raad met hun oude computers, servers en laptops. Want wat moet je met die apparatuur doen als de houdbaarheidsdatum is verstreken? Tal van bedrijfsleiders en managers kiezen ervoor om deze gebruikte apparaten ergens in het bedrijf op te slaan. Weggooien is namelijk niet verstandig, omdat er op de harde schijven, computerservers, laptops en/of smartphones van het bedrijf nog bedrijfsgevoelige data kunnen staan. Deze interne opslag van bedrijfsdevices is echter totaal onzinnig. Slimme ondernemers huren een opkoper oude laptops in, zoals een specialistisch recyclingbedrijf, dat de datadragers vernietigen kan. Kiezen voor professionele datavernietiging via een gespecialiseerd ICT-bedrijf kan op diverse vlakken veel meerwaarde opleveren. In dit artikel zetten we het vergrootglas op de voordelen van datadragers vernietigen via een opkoper oude laptops.

Honderd procent garantie op volledige datavernietiging

Het op straat komen te liggen van bedrijfsinformatie is een van de grootste nachtmerries van hedendaagse ondernemingen. Een datalek of diefstal van bedrijfsgegevens kan leiden tot inbraak in jouw systeem, tot oneerlijke concurrentie of zelfs tot de ondergang van goedwillende bedrijven. Besluit je om oude devices, serverkasten en gebruikte bedrijfscomputers inleveren bij een ICT-recyclingbedrijf, dan hoef je voor datalekkage niet bang te zijn. Datadragers vernietigen op een professionele manier is namelijk hét specialisme van dit soort ICT-ondernemingen.

Een opkoper oude laptops, servers en computers levert geld op

Ondernemers die een opkoper oude laptops inschakelen, met als doel de datadragers vernietigen, kunnen aan het recyclen van gebruikte devices een interessant geldbedrag. ICT-bedrijven die overtollige laptops, serverkasten en computers opkopen bij bedrijven, betalen hier namelijk voor. Zelf gebruiken ze de oude apparaten om deze volledig te recyclen of schaarse computeronderdelen te hergebruiken. Vraag als bedrijfseigenaar bij een of meer ICT-recyclingbedrijven een offerte op en bekijk wat jij kunt terugverdienen als je gebruikte computerapparatuur bij hen inlevert. Vaak krijg je als aanbieder van gebruikte onderdelen, smartphones, laptops of soortgelijk materiaal een behoorlijk bedrag terug. Die geldsom kun je vervolgens bijvoorbeeld inzetten voor de aanschaf van nieuwe apparatuur.

computer

Dat ruimt gemakkelijk op

Een ander voordeel van datadragers vernietigen via een lokale ICT-specialist is dat je hiermee intern extra ruimte kunt scheppen in je bedrijf. De kasten en ruimtes waar je de gebruikte devices in had opgeslagen, kun je helemaal leeg halen. Aangezien veel bedrijven kampen met ruimtetekort en veel technologische apparatuur in de opslagruimte hebben staan, kan dit leeghalen een interessante ruimtebesparing opleveren. De vrijgekomen ruimte kun je vast wel voor andere doeleinden gebruiken. Denk aan de opslag van andere belangrijke bedrijfsspullen of documentatie. En misschien is de ruimte die je extra krijgt wel zo groot, dat je deze kunt gebruiken om een extra kantoor in te richten. Die ruimte kun je dan eventueel zelfs verhuren aan een zzp’er of andere onderneming.

Een verstandige keuze, waarmee je het milieu een handje helpt!

Recyclen is uiteraard altijd een goed idee, omdat het milieu hier wel bij vaart. Ondernemingen die besluiten hun gebruikte computermaterialen en accessoires ter recycling aan te bieden, helpen hiermee ook het milieu en de natuur. Het hergebruiken van ‘oude’ computers, servers, mobiele telefoons of laptops betekent namelijk dat er minder grondstoffen gewonnen hoeven te worden voor de productie van nieuwe apparatuur.

Vanuit je luie stoel is het zo geregeld

Vrijwel alle recyclingbedrijven in de ICT-sector bieden een totaalservice aan, die het ondernemers en bedrijfseigenaren wel heel gemakkelijk maakt datadragers vernietigen te laten en om hun spullen te recyclen. De opgeslagen apparatuur en devices kun je namelijk via een ophaaldienst weg laten halen. Je hoeft hiervoor dus niet eens je luie stoel uit. Met een telefoontje of enkele muisklikken is het snel geregeld! Benader nu een betrouwbare ICT-recycler uit jouw omgeving en kies ook voor technologische recycling op zijn best!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *